فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۳/۲/۵         
  

نواحی اطراف ذرت را باید عاری از علفهای هرز نگه دارید تا از آفت زدگی و بیماریهای گیاهی جلوگیری شود
کاشت و پرورش ذرت: دلایل زرد شدن برگهای ذرت چیست؟
کاشت و پرورش ذرت: دلایل زرد شدن برگهای ذرت چیست؟

ذرت یکی از محبوبترین محصولات کشاورزی است و بسیاری از افراد دوست دارند در باغچه یا زمین کوچک خود تعدادی ذرت هم پرورش بدهند. چه کسی بلال تازه و خوشمزه دوست ندارد؟ با این حال گاهی اوقات رفتار گیاه ذرت غیر قابل پیش بینی میشود حتی با این که بذر خوبی کاشته اید. یکی از این مشکلات گیاه ذرت، زرد شدن برگهای آن است.

چرا برگهای ذرت زرد میشوند؟

موفقیت در کاشت و پرورش ذرت در مناطق مختلف و سالهای مختلف متفاوت بوده است. ذرت در نواحی که آفتاب خوبی دریافت نمیکند ممکن است خوب رشد نکند. جالب است بدانید ذرت را میتوان در گلدان نیز پرورش داد.

ذرت به مواد مغذی زیادی نیاز دارد. به همین علت در صورتی که آن را در گلدان پرورش میدهید اگر تغذیه خوبی نداشته باشد خیلی زود برگهایش زرد میشوند. زرد شدن برگهای ذرت در بیشتر موارد نشانگر کمبود مواد مغذی به ویژه نیتروژن در گیاه است. ذرت یک علف محسوب میشود و علفها از نیتروژن خاک استفاده میکنند تا خوب رشد کنند. گیاه نیتروژن را از ساقه های خود به برگها میفرستد بنابراین کمبود نیتروژن خود را به صورت زردی برگهای قاعده گیاه نشان میدهد. آزمایش خاک به شما کمک میکند مشخص کنید آیا گیاه تان کمبود نیتروژن دارد یا خیر. راه حل کمبود نیتروژن خاک، افزودن کود با نیتروژن بالا است.

یکی دیگر از دلایل زرد شدن برگهای ذرت، هوای سرد است. علت آن باز به کمبود نیتروژن باز میگردد. هنگامی که هوا سرد و مرطوب میشود، ذرت در جذب نیتروژن از خاک با مشکل مواجه میشود. بنابراین در این حالت در تست خاک کمبود نیتروژن مشاهده نمیشود و خاک مشکلی ندارد بلکه گیاه توانایی جذب موثر نیتروژن از خاک را ندارد. خوشبختانه در صورتی که عامل زردی برگهای ذرت سردی هوا باشد، گیاه با گرم شدن هوا دوباره به رشد خود و خارج شدن از این مرحله ادامه میدهد.

کمبود آب نیز میتواند به زرد شدن برگهای ذرت منتهی شود. ذرت به آب زیادی نیاز دارد. حداقل هفته ای یک مرتبه باید به آن آب بدهید.  البته میزان آبیاری بستگی مستقیم به شرایط آب و هوایی دارد. در صورتی که ذرتی که در گلدان کاشته اید آفتاب کافی و مواد مغذی لازم را در اختیار دارد، ممکن است عامل زردی برگهای آن کمبود آب باشد.

بیماریهای گیاه ذرت مانند ویروس موزائیک کوتولگی ذرت نیز میتوانند عامل زرد شدن برگهای ذرت و توفق رشد گیاه باشند. بآب این بیماری توسط شته هایی که در علفهای مجاور پنهان شده اند، گسترش می یابد. به محض آلوده شدن گیاه به این ویروس، کار تمام است. باید ساقه ذرت را از خاک بیرون بکشید و منهدم کنید. هر ابزاری را که برای این کار استفاده کرده اید از جمله قیچی باغبانی، دستکش و غیره را استریل کنید تا بیماری به گیاهان دیگر انتقال داده نشود.

نماتودها نیز ممکن است در زرد شدن برگهای ذرت نقش داشته باشند. علت اصلی آن در واقع باز هم کمبود نیتروژن است. نماتودها کرمهای حلقوی میکروسکوپی هستند که در خاک زندگی میکنند و خود را به ریشه گیاه وصل میکنند. به این ترتیب گیاه نمیتواند مواد مغذی لازم را از خاک دریافت نماید.

 

راههای مقابله با زرد شدن برگهای ذرت

در صورتی که آزمایش خاک کمبود نیتروزن را نشان داد، کود دهی راه حل آن است. هنگامی که گیاه 8 تا 10 برگ دارد کود دهی را انجام دهید. یک مرتبه هم زمانی که اولین کاکل ذرت پدیدار شد نیز یک مرتبه دیگر کود با نیتروژن بالا بدهید.

آبیاری منظم برای ذرت اهمیت دارد. حداقل یک مرتبه در هفته به گیاهان ذرت آب بدهید و در صورتی خشکی هوا آبیاری را بیشتر کنید. باید از عمق 2 سانتیمتری رطوبت داشته باشد. در آب و هوای گرم و خشک ممکن است روزی یک مرتبه آبیاری لازم باشد. در مورد گیاهان گلدانی نیز معمولا آبیاری باید بیشتر باشد. برای جلوگیری از تبخیر و کمک به حفظ رطوبت خاک، مالچ آلی در قاعده گیاه بریزید. برای این منظور میتوانید از مقوا، روزنامه، و کاه و پوشال استفاده کنید. پیش از کاشت ذرت دقت کنید خاک کمپوست و خزه ترب (پیت ماس) کافی داشته باشد.

نواحی اطراف ذرت را باید عاری از علفهای هرز نگه دارید تا از آفت زدگی و بیماریهای گیاهی جلوگیری شود.

در صورتی که به نظر میرسد مشکل زردی برگهای ذرت، نماتودهای خاک است با تناوب کشت مشکل را میتوانید حل کنید. اگر نماتودها به نظر میرسد در تمامی بستر کاشت زیاد شده اند میتوانید با حمام آفتاب (آفتاب دهی) بستر کاشت، جمعیت آنها را کنترل کنید. برای این منظور پلاستیک شفافی را در 4 8 هفته در داغترین روزهای تابستانی بر روی بستر کاشت بکشید. به این ترتیب نماتودها، علفهای هرز و آفتهای داخل خاک همه از بین میروند. 

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.